Думка експерта: Сепаратизм вдарить по надходженнях до бюджету

Четвер, 19 червня 2014, 19:05

Уряд буде змушений переглянути бюджет на початку осені та здійснити його перерахунок та подальший секвестр.

Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику  Міжнародного центру перспективних досліджень "Inside Ukraine".

Згідно з прогнозом Арсенія Яценюка, державний бюджет може недоотримати 1 млрд гривень доходів з Луганської та Донецької областей у червні 2014 року.

Як зазначається, це пов'язано з порушенням нормального постачання підприємств, зупинкою транзиту і залякуванням робітників на підприємствах озброєними бойовиками. У травні держбюджет вже недоотримав з Луганської та Донецької областей 422 млн гривень доходів.

Реклама:

"Оскільки ситуація на Сході країни навряд чи стабілізується протягом наступних одного-двох місяців і підприємства не повернуться до звичного ритму роботи, держбюджет й надалі недоотримуватиме кошти з даного регіону", - йдеться у повідомленні МЦПД.

У такій ситуації уряд буде змушений переглянути бюджет на початку осені та здійснити його перерахунок та подальший секвестр.

"Ескалація конфлікту в Луганській та Донецькій областях та захоплення нових районів терористами, що може привести до блокування роботи великих промислових підприємств, в свою чергу, може негативно відобразитись на динаміці ВВП та поглибити рівень його падіння", - зазначається у аналітичному віснику.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!