Валовий зовнішній борг України зменшився на 4,7 мільярда - НБУ

Четвер, 19 червня 2014, 17:02

Валовий зовнішній борг України за перший квартал 2014 року зменшився на 4,7 мільярда доларів.

Про це повідомив заступника голови Національного банку України Борис Приходько, передає прес-служба регулятора.

Як зазначається, на кінець першого кварталу валовий зовнішній борг України становив 137,4 млрд доларів та зменшився з початку року на 4,7 млрд доларів, або на 3,3%. Відносно ВВП обсяг боргу скоротився з 78,1% на початок року до 76.5%.

Скорочення зовнішнього боргу України, за словами Приходька, відбулося в результаті здійснення планових погашень Україною кредитів МВФ та зменшення обсягів накопиченої кредиторської заборгованості реального сектору економіки.

Реклама:

Водночас заступник голови НБУ зауважив, що обсяг зовнішнього боргу банківського сектору за перший квартал практично не змінився і на кінець звітного періоду становив 22,3 млрд доларів або 12,4% від ВВП.

А скорочення зобов’язань за депозитами і залишками на рахунках нерезидентів в українських банках на 1 млрд доларів було компенсоване залученням зовнішніх короткострокових кредитів на суму 1,1 млрд доларів.

"Обсяг короткострокового зовнішнього боргу за залишковим терміном погашення за перший квартал 2014 року скоротився на 2,1 млрд доларів - до 62,7 млрд доларів. Зменшення обсягу боргу відбулося головним чином за рахунок скорочення короткострокової заборгованості реального сектору за торговими кредитами", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!