Росія намагається повернути виведені з країни 250 мільярдів доларів

Четвер, 19 червня 2014, 15:28

У Раді Федерації пропонують оголосити в Росії амністію капіталу з 1 січня 2015 року, розраховуючи за 8 місяців повернути з-за кордону до 250 мільярдів доларів.

Відповідний законопроект "Про порядок повернення активів в РФ" розроблений сенаторами Юрієм Бірюковим і Костянтином Добриніним, і, як очікується, він буде в четвер представлений на Санкт-Петербурзькому юридичному форумі, а потім відправлений до уряду РФ.

Як наголошується в супровідних документах, "амністія на капітал відбувається з метою" зворотного отримання "задекларованих за кордоном білих грошей, які згодом увіллються у вітчизняного грошового ринку".

У пояснювальній записці до законопроекту автори, аналізуючи закордонний досвід, зокрема амністії в Італії та Німеччині, доходять висновку, що в РФ "фінансовим стимулом амністію може з'явитися маленька ставка податку на повернений капітал".

Реклама:

На їх думку, "стимулюванням до перекладу грошових коштів може стати також легалізація грошових коштів та майна з виключенням всіх можливих видів відповідальності у зв'язку з порушенням податкового та валютного законодавства".

За прогнозами сенаторів, в результаті амністії в країну може повернутися не менше 10% вивезених за кордон коштів, або 250 млрд доларів.

"Від цієї суми за податковою ставкою 2,5% дохід до держбюджету може становити більше 6 млрд доларів", - наводяться в пояснювальній записці розрахунки прогнозованих бюджетних надходжень.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!