Квоти України в торгівлі з ЄС в 2014 році будуть в 2 рази вище - П'ятницький

Четвер, 19 червня 2014, 13:07

Протягом 2014 року українські експортери зможуть двічі використати квоти для безмитного експорту в країни Євросоюзу, передбачені Угодою про асоціацію.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П'ятницький.

За його словами, Україна має намір скористатися правовою колізією, яка виникла в результаті одностороннього введення Євросоюзом торгових преференцій для українських експортерів.

"Ми отримуємо унікальну ситуацію - річний обсяг наших квот ми використовуємо двічі - в режимі автономних преференцій і в режимі вільної торгівлі після підписання УА", - пояснив він

Реклама:

Автономні торговельні преференції були введені Євросоюзом в березні і діють до листопада. Цей режим дає українським експортерам право безмитної торгівлі в рамках квот, прописаних в тексті Угоди про асоціацію. У той же час, після підписання (намічено на 27 червня) і почала тимчасового застосування УА, Україна ще раз отримає право експорту з нульовим митом в тих же обсягах.

П'ятницький зазначив, що за деякими товарними позиціями підвищені преференції будуть діяти також після листопада.

"Є кілька груп товарів, по яким пільги продовжуватимують діяти ще два роки. Таким чином, можливостей для двосторонньої торгівлі буде більше, ніж це передбачено Угодою про асоціацію", - заявив він, не уточнивши групи товарів і механізм отримання додаткових преференцій.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: