"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Exxon продовжить працювати в Росії, незважаючи на вимоги США

Четвер, 19 червня 2014, 12:37

Найбільша нафтогазова компанія світу Exxon Mobil Corp. продовжить здійснення проекту на російському арктичному шельфі.

Про це заявив глава концерну Рекс Тіллерсон, пишуть "Весті.Економіка".

"У найближчі роки ми очікуємо розширення можливостей на Далекому Сході, розробок родовищ газу і нафти в Карському морі і за його межами", - заявив Тіллерсон.

Таке рішення було прийнято, незважаючи на те що уряди західних країн намагаються чинити тиск на керівництво найбільших енергетичних компаній, намагаючись домогтися від них скорочення співпраці з Росією на тлі санкцій та загострення ситуації на Україні.

Реклама:

Нагадаємо, що ще в травні ряд керівників великих компаній проігнорували рекомендації урядовців США та ЄС та все ж відвідали Петербурзький економічний форум, рятуючи його від провалу, оскільки значне число топ-менеджерів великих компаній і банків відмовилися приїжджати до Росії, побоюючись погіршення відносин з урядом США та країн ЄС.

Аналогічної позиції дотримується глава BP Боб Дадлі, який свого часу також відвідав Петербурзький економічний форум. У кулуарах нафтового конгресу в Москві він заявив, що BP продовжить працювати і вести свій бізнес в Росії в звичайному режимі.

Нагадаємо, що напередодні BP і "Роснефть" уклали велику угоду з розробки сланцевої нафти з доманікових відкладень в Волго-Уральському регіоні.

Варто нагадати, що напередодні представник Держдепу США Дженніфер Псакі і помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявляли про можливе введення санкцій у найближчі 2-4 тижні, якщо Росія не прислухатиметься до порад з вибудовування відносин з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: