Новинський оскаржив у суді рішення НБУ про ліквідацію банку "Форум"

Четвер, 19 червня 2014, 11:53

"Смарт-холдинг" оскаржив у суді рішення НБУ про ліквідацію банку "Форум" олігарха Вадима Новинського.

Про це керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю "Смарт-холдингу" Євген Загорулько повідомив на своїй сторінці в  Facebook.

"Позов, у якому міститься вимога скасувати рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб про ліквідацію банку "Форум", поданий від імені Yernamio Consulting LTD. Це пов'язано з тим, що "Смарт-Холдинг" поки не побачив, що в процесі ліквідації банку будуть захищені інтереси вкладників. До кінця тижня ми знаходимося в переговорному процесі з НБУ, ФГВФО, вкладниками. Існує велика ймовірність, що буде знайдено компромісне рішення. Тоді позов може бути відкликаний", - повідомив Загорулько.

За словами голови департаменту "Смарт-холдингу", позов є інструментом, щоб повернутися на кілька кроків назад і виробити рішення, яке максимально задовольнить інтереси вкладників.

Реклама:

Зокрема, позов було б відкликано, якби активи банку "Форум" були передані "Альфа-банку" при наявності компромісного рішення з НБУ, Фондом гарантування вкладів фізосіб і вкладниками щодо переданого портфеля і розміру рефінансування.

"Судячи з останніх новин, Альфа-Банк вийшов з переговорного процесу, хоча раніше він був оголошений переможцем конкурсу з передачі активів і пасивів банку "Форум", - додав Загорулько.

Нагадаємо, 16 червня Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк Форум".

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Національному банку передати частину активів і пасивів проблемного банку "Форум" приймаючому банку, а сам банк "Форум" ліквідувати.

Контрольована "Смарт-холдингом" народного депутата Вадима Новинського компанія Yernamio Consulting Limited (Кіпр) володіє 98,77% акцій "Банку Форум".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!