У Митному союзі можуть заборонити кеди і високі підбори

Четвер, 19 червня 2014, 10:36

У Митному союзі, куди входять Росія, Казахстан і Білорусь, можуть заборонити кеди, балетки і високі підбори у зв'язку з небезпекою, яку вони несуть для здоров'я росіян.

Відповідне звернення на ім'я глави Євразійської економічної комісії Віктора Христенко направив депутат нижньої палати парламенту від "Справедливої ​​Росії" Олег Міхеєв, пише "Білоруський партизан".

Депутат пропонує включити нові медичні ортопедичні вимоги до взуття в техрегламент Митного союзу.

На його думку, взуття з плоскою підошвою (кеди і балетки), а також взуття з високим каблуком призводять до порушень будови стопи. У результаті розвивається плоскостопість, деформація м'язів гомілки, варикоз нижніх кінцівок, хронічна венозна недостатність.

Реклама:

За словами парламентарія, за статистикою близько 40 відсотків дорослого населення страждає плоскостопістю.

Чинний регламент Митного союзу на взуття визначає параметри міцності кріплень деталей, водонепроникності, хімічний склад, проте біомеханічних і ортопедичних вимог у ньому немає.

У прес-службі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) повідомили, що розглядають будь-яку пропозицію по зміні технічного регламенту і залежно від обгрунтованості пропозицій вносять свої коректування.

Це не перша спроба заборонити на території Митного союзу популярні предмети одягу.

Так, деякий час тому була введена заборона на виробництво, ввезення і продаж мереживних трусів через те, що ця продукція не відповідала техрегламенту МС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: