"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін сподівається, що консультації у форматі РФ-Україна-ЄС відбудуться

Середа, 18 червня 2014, 20:52

Президент Росії Володимир Путін розраховує, що російській стороні вдасться донести свої проблеми до партнерів з України та Євросоюзу під час консультацій у зв'язку з намірами Києва підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Про це він сказав на нараді з питання "Про розвиток сільського господарства в РФ" у середу в Ставрополі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися про початок цих консультацій на експертному рівні", - сказав Путін.

При цьому він висловив надію, що консультації почнуться хоча б на рівні глав департаментів і з часом вийдуть на міністерський рівень.

Реклама:

"Сподіваюся, що ці контакти почнуться, і ми зможемо предметно показати, в чому полягають наші заклопотаності", - додав президент РФ.

Путін пояснив, у чому полягає загроза для Росії в разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

"У нас можуть виникнути проблеми економічного характеру, і ми точно не зможемо зберегти нульову ставку ввізного мита", - сказав він, маючи на увазі, перш за все, продукцію сільського господарства.

"Це не має нічого спільного з політикою або з вибором тієї чи іншої держави - ​​кожна суверенна держава має право вибирати свій шлях", - додав Путін.

Водночас, він підкреслив, що і Росія має право захищати власні економічні інтереси.

За словами президента, це стосується не тільки сільського господарства, але і практично всіх галузей промисловості. "Потрібно до цього підходити системно, і так ми і будемо робити", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!