"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ розслідує факт виведення Арбузовим коштів до офшорів

Середа, 18 червня 2014, 20:17

Генеральна прокуратура заблокувала в українських банках активи та відкрила кримінальне провадження відносно колишнього голови НБУ Сергія Арбузова за фактом виведення ним в офшорні зони бюджетних коштів.

Про це на брифінгу в Києві повідомив заступник в.о. генерального прокурора України Олексій Баганець, передає УНІАН.

За його словами, не всі колишні можновладці, відносно яких ведуться кримінальні провадження, виводили з України бюджетні кошти на рахунки іноземних банків, є й такі, які акумулювали ці кошти в Україні.

"13 червня Головне слідче управління зареєструвало кримінальне провадження відносно колишнього голови Національного банку, колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова і заблокувало рахунки, де знаходяться ці папери в банках України", - сказав Баганець.

Реклама:

"Тільки вдумайтесь. Ці гроші, які були вкрадені в Україні, виведені за кордон на рахунки офшорних компаній, які належать до його сфери впливу, потім заведені в Україну в якості іноземних інвестицій. На них купили облігацій державного займу під 9% дисконту. Тільки в доларовому еквіваленті арештовано облігації державного займу на суму 1,8 млрд доларів і на 1,2 млрд гривень", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: