"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З 1 вересня розпочнуться реверсні поставки зі Словаччини - "Укртрансгаз"

Середа, 18 червня 2014, 14:29

З 1 вересня 2014 року ПАТ "Укртрансгаз" буде надавати транспортні потужності по входу в ГТС України через точку підключення Будінце в добових об’ємах до 27 млн. кубометрів.

Про це йдеться у повідомленні "Укртрансгазу".

"Всі оплати за вхід в газотранспортну систему ПАТ "Укртрансгаз" та розподіл по Україні лежать виключно на українських шипперах, що будуть приймати газ через IP Будінце від контрагента на словацькій стороні", - йдеться у повідомленні.

Алокації, номінації і мечінг процедури між "Укртрансгаз" і Eustream будуть проводитись згідно з підписаним договором про підключення.

Реклама:

"Додатково інформуємо, що обов’язковою умовою при прийомі передачі природного газу на кордоні Україна-Словаччина є підписання місячного акту прийому-передачі природного газу в обсягах в кубічних метрах для надання державній митниці України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 28 квітня Україна і Словаччина підписали Меморандум про співпрацю у сфері організації реверсних поставок газу.

За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, щорічний обсяг поставок може становити близько 8 млрд кубометрів, з подальшою можливістю збільшення.

Делегація словацької компанії відвідала Київ 25 квітня, де обговорила з представниками "Укртрансгазу" і НАК "Нафтогаз України" "незначні зміни до тексту меморандуму".

Після підписання документа Eustream в стислі терміни вивчить технічні варіанти транспортування газу газопроводом Вояни-Ужгород, щоб прискорити запуск зворотного потоку і збільшити попередньо запланований обсяг поставок.

Україна упродовж останніх двох років не могла домовитися із Словаччиною про поставки газу з її території.

На думку глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, Україна може щорічно імпортувати до 30 млрд кубометрів газу цим маршрутом і тим самим звести до мінімуму енергозалежність від "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: