"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пасажироперевезення до Криму скоротилися майже втричі

Вівторок, 17 червня 2014, 16:45

"Укрзалізниця" в період із 1 по 16 червня 2014 року скоротила пасажироперевезення з материкової частини України до анексованого Криму порівняно з аналогічним періодом 2013 року в 2,8 раза - до 51,2 тисяч пасажирів із 142 тисяч осіб.

Про це на брифінгу повідомив начальник головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Ігор Бреус, передає УНІАН.

За словами Бреуса, у зв'язку з переорієнтацією пасажиропотоку з кримського півострова на інші літні курорти України "Укрзалізниця" призначила поїзди у напрямку Генічеська, Бердянська, Херсона, Миколаєва та Одеси.

Він також повідомив, що загалом у графіку руху поїздів на 2014-2015 роки, який почав діяти з 1 червня, "Укрзалізниця" передбачила курсування 51 пари поїздів у напрямку Криму. На сьогодні у цьому напрямку встановлено курсування 28 пар поїздів, зокрема з України до Криму - 17 пар, із Криму до Москви - чотирьох пар, із Білорусії до Криму - семи пар.

Реклама:

Бреус нагадав, що "Укрзалізниця" відкрила попередній продаж квитків на поїзди до Криму до 15 липня 2014 року.

"Наразі ми ведемо роботу з РЗ щодо організації відкриття продажів квитків на поїзди сполученням із Кримом, оскільки ще не всі організаційні питання й взаєморозрахунки вирішені. Це стосується як продажу проїзних документів, так і обслуговування локомотивів локомотивними бригадами в кримському сполученні з території Придніпровської залізниці", - пояснив він.

Також начальник головного пасажирського управління "Укрзалізниці" нагадав, що вартість залізничних квитків на поїзди, що курсують між Кримом і материковою Україною, залишиться такою самою й розраховуватиметься за внутрішньодержавними тарифами.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в березні-квітні 2014 року скоротила пасажироперевезення між материковою частиною України й анексованим Кримом порівняно з аналогічним періодом 2013 року на 40,7% - до 493,7 тисяч пасажирів із 832,2 тисяч осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!