Україна та ЄС не зможуть "відкрити небо" 27 червня

Вівторок, 17 червня 2014, 15:41

В Європейській комісії вважають малоймовірним можливість підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом 27 червня.

"Швидше за все, це не відбудеться 27-го червня", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" у Брюсселі 17 червня прес-секретар віце-президента Єврокомісії, відповідального за питання транспорту, Хелен Кернс.

Представник Єврокомісії зазначила, що віце-президент Сіїм Каллас продовжує вживати дії для прискорення процесу ухвалення цього рішення.

"Це дуже розчарувало віце-президента, оскільки підписання таких угод є одним з пріоритетів діяльності Комісії", - зазначила Х.Кернс.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна і ЄС планували підписати угоду про спільний авіаційний простір 5 червня цього року в рамках засідання Ради міністрів з питань транспорту ЄС, однак у результаті міністри навіть не обговорювали цього питання.

Пізніше планувалося перенести підписання на 27 червня, коли також планується підписати економічну частину угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Втім, джерела ЄвроПравди свідчать -- европейська сторона жодного разу не називала 27 червня офіційною датою підписання угоди про спільний авіаційний простір.

"Нас лише повідомили, що підписання 5 червня перенесено і ми досі чекаємо нової дати",- розвовідає співрозмовник ЄвроПравди. 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!