Міллер лякає Україну ще одним позовом на 18 мільярдів

Вівторок, 17 червня 2014, 09:03

"Газпром" може подати ще один позов до "Нафтогазу України" до Стокгольмського арбітражу на суму 18 мільярдів доларів.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", передають "РИА Новости".

"Що стосується позовів з боку "Газпрому", ми можемо виставити ще позови до Стокгольмського арбітражу на суму 18 мільярдів доларів, це невибрані обсяги у відповідність з чинним контрактом, відповідно, це умови "бери і плати" за 2012-2013 рік у сумі 11, 7 мільярда доларів. Сумарно - 18 мільярдів доларів", - сказав Міллер.

Нагадаємо, в понеділок "Газпром" повідомив, що звернувся до Стокгольмського міжнародного арбітражу з позовом до "Нафтогазу України" про стягнення заборгованості. Рішення було прийнято через хронічні неплатежі української компанії.

Реклама:

Прострочена заборгованість компанії за поставлений російський газ становить 4,458 мільярда доларів: 1,451 мільярда доларів - за листопад-грудень 2013 року, і 3,007 мільярда доларів - за квітень-травень 2014 року.

Крім того, російський холдинг ввів режим передоплати поставок газу в Україну. У компанії запевнили, що це рішення не вплине на поставки російського газу в Європу.

НАК "Нафтогаз України" в понеділок також подала позов до Стокгольмського арбітражу, вимагаючи встановлення справедливої ​​і ринкової ціни на газ, що поставляється "Газпромом" на Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!