"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова обіцяє відшкодовувати автоматично до 70-90% ПДВ

Понеділок, 16 червня 2014, 20:11

Глава Державної фіскальної служби розраховує збільшити відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі до 70-90% з тих, що існують на даний момент 50%.

Про це заявив глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус на зустрічі керівництва відомства з представниками Українського союзу промисловців і підприємців, передає УНІАН.

"Я можу сказати, що нам надходить багато критики про відшкодування в автоматичному режимі. Хочу сказати, що за цей місяць майже 50% повертається в автоматі. Ми готові приступити до перегляду критеріїв автоматичного відшкодування і збільшити цей відсоток 70-90%", - сказав Білоус.

Також він повідомив, що в червні служба розраховує відшкодувати 4,5-5 млрд гривень ПДВ, що приблизно відповідає показникам квітня і травня поточного року.

Реклама:

"У квітні відшкодування становило 4,2 млрд, в травні - 4,9 млрд. Цього місяця, я думаю, ми повернемо близько 4,5-5 млрд гривень", - повідомив глава Державної фіскальної служби.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що за два місяці Кабмін відшкодував 11 млрд гривень ПДВ. Обсяг відшкодувань ПДВ підприємцям України в 1 кварталі поточного року становив 8,9 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!