"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ЄС розповіли, скільки газу потрібно закачати в українські ПСГ

Понеділок, 16 червня 2014, 18:52

Щоб забезпечити надійне постачання Європейського Союзу російським газом в майбутню зиму, необхідно до кінця літа закачати в сховища в Україні 18-20 мільярди кубометрів.

Про це повідомила офіційний представник Єврокомісії Сабіне Бергер в понеділок на брифінгу в Брюсселі.

За її словами, "є сигнали" про те, що російська сторона готова повернутися за стіл тристоронніх переговорів по газу. "Ми перебуваємо в стадії консультацій. Ми сподіваємося їх скоро продовжити в тристоронньому форматі", - пояснила Бергер.

Пояснюючи, чому в Європейській комісії досить спокійно сприйняли повідомлення про призупинення поставок російського газу Україні, вона зазначила, що ситуація із забезпеченням Європейського Союзу газом змінилася з 2009 року.

Реклама:

Тепер існує внутрішній газотранспортний зв'язок ЄС, налагоджені технології реверсивних поставок газу. 28 травня була прийнята стратегія енергетичної безпеки ЄС, яка передбачає нові додаткові заходи і буде розглянута Європейською радою.

Коментуючи прохання української сторони про збільшення реверсивних поставок газу зі Словаччини, вона заявила, що це питання перебуває у підготовчій стадії, про обсяги і ціну мають домовлятися відповідні підприємства, але Єврокомісія шукає таке рішення, яке дозволило б цим шляхом поставити зі Словаччини в Україну до 8 млрд кубометрів.

На брифінгу представники Єврокомісії в черговий раз підтвердили, що Україна може розплачуватися за енергію за рахунок пакета макроекономічної допомоги ЄС.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!