"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Франція боротиметься з монополією інтернет-компаній з США

Понеділок, 16 червня 2014, 14:31

Уряд Франції готується посилити регулювання для великих технологічних компаній із США на національному та європейському рівні.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

"Французька влада розпочне публічне обговорення нового "цифрового" законопроекту і розробку загальної стратегії з Німеччиною з питання регулювання технологічного сегмента в Європі для американських компаній, таких як Google Inc. та Facebook Inc.", - заявив секретар, заступник міністра з інформаційних питань Аксель Лемар.

"Ризик у тому, що завтра інтернет буде паралізований монополіями, - зазначив Лемар. - У їх владі вирішувати долю великої кількості гравців цифрового середовища".

Реклама:

Коаліція, до якої входять Франція, Німеччина і європейські інтернет-компанії, чинить тиск на Європейську комісію, домагаючись розірвання занадто м'якого, на їх думку, угоди про врегулювання антимонопольного розгляду з Google.

З іншого боку, представники Європейського союзу в даний час вивчають схеми оптимізації податкового навантаження, які використовують американські компанії в Європі, відзначає газета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: