Українські акції на Варшавській біржі продовжують зростати

Понеділок, 16 червня 2014, 12:45

Індекс українських компаній Варшавського фондового ринку WIG Ukraine минулого тижня зріс ще на 3,8%, піднявшись до самого високого рівня з початку квітня поточного року в районі близько 370 пунктів.

Про це передає кореспондент "УНІАН" із Варшави.

Як зазначається, мотором зростання українського індексу, як і тижнем раніше, стали акції Kernel, які подорожчали на більш ніж 8%.

Папери Kernel минулого тижня досягли свого максимального значення з кінця лютого поточного року, відпрацювавши втрати, які настали після приєднання Криму Російською Федерацією.

Реклама:

На закритті у п'ятницю акції Kernel, яка є найбільшою українською фірмою на ВФБ, коштували майже 34 злотих при досягнутому максимумі останніх п'яти сесій у 35 злотих (1 дол. = 3 злотих).

Зростанням минулий тиждень закінчили папери ще трьох із восьми компаній на Варшавській біржі: Agroton (+12,8%), Milkiland (+12,5%) і Coal Energy (+2,3).

Найбільше подешевшали акції одного з найбільших в Україні виробників яєць Ovostar Union, що втратили 2,7% на тлі 0,2-0,3% мінуса Astarta, IMC, KDM Shipping.

Український індекс, який тижнем раніше піднявся на 6% після більш ніж 7% зростання за перші п'ять сесій поточного місяця, минулого тижня зріс на тлі негативної динаміки основних індикаторів польського фондового ринку.

Польські "блакитні фішки" втратили 1,2% на тлі 0,9% зниження індексу всього ринку WIG.

WIG Ukraine закінчив торги п'ятниці на рівні 373,51 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!