У Порошенка хочуть забрати "Севморзавод" в Криму

Неділя, 15 червня 2014, 16:17

"Севастопольський морський завод" після перевірки порядку приватизації та оцінки власності стане російським підприємством, яке працюватиме в інтересах міста.

Про це заявив в. о. губернатора Севастополя Сергій Міняйло, пише "Кримінформ".

"По "Севморзаводу" роботу ведемо. Перевіряємо процес приватизації заводу - законно чи незаконно. Директору "Севморзаводу" на нараді я оголосив, що гідротехнічні споруди - це не приватна власність, це власність держави, на сьогоднішній момент суб'єкта РФ Севастополя", - сказав Міняйло.

Він зазначив, що "лист власнику відправлено".

Реклама:

"Наступним кроком буде оцінка власності, ефективності роботи, порядку придбання заводу. Ми в цьому питанні діємо в правовому полі. Діяльність заводу контролюється. Ніхто ніяких грошей за кордон не відсилає. Позиція одна: на "Севморзаводі" працюють севастопольці, вони повинні бути завантажені роботою і отримувати зарплату", - пояснив в. про губернатора.

"Севморзавод" буде російським. Свою профільність змінювати не буде. Це буде севастопольське підприємство, яке буде платити податки в бюджет Севастополя", - сказав Міняйло.

За його словами, можливо, підприємство увійде до Корпорації розвитку Севастополя, яка зараз створюється, або в Об'єднану суднобудівну корпорацію (ОСК).

Як відомо, власником "Севморзаводу" є український бізнесмен і президент України Петро Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: