"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газові переговори України і РФ можуть продовжитись після обіду

Неділя, 15 червня 2014, 13:08

Тристоронні переговори Росії, України і ЄС щодо газу можуть продовжитисяу неділю 15 червня.

Про це кореспонденту "Укрінформу" повідомили у прес-службі Міністерстві енергетики і вугільної промисловості.

"Переговори ще не розпочалися. Час і місце уточнюються. Вони можуть продовжитись сьогодні після третьої дня", - сказали у прес-службі.

Як передав Укрінформ, офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов 15 червня спростував інформацію щодо продовження тристоронніх перемовин Росії, України і ЄС щодо газу.

Реклама:

Нагадаємо, суботній черговий раунд переговорів з газового питання в Києві завершився в ніч на неділю безрезультатно. Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан, глава "Газпрому" Олексій Міллер і єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер не дійшли компромісу.

За підсумками суботнього раунду російські медіа повідомили, що переговори продовжаться в неділю. При цьому Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не виключив можливості своєї участі у переговорах щодо газу у тристоронньому форматі.

Каменем спотикання є ціна на російський газ, імпортований в Україну. Україна вважає ринковою ціну 268,5 дол. за 1 тисячу кубометрів газу, але як компромісний варіант готова до ціни 326 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!