Україна влітку забезпечить себе газом внутрішнього видобутку - Коболєв

Субота, 14 червня 2014, 11:14

Україна протягом літа зможе забезпечувати себе газом внутрішнього видобутку, практично не вдаючись до запасів в своїх підземних сховищах.

Про це заявив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі 24 телеканалу, передає finance.bigmir.net.

"Фактично до жовтня ми будемо відчувати себе досить комфортно. Наразі обсяг газу, який видобувається в Україні, приблизно дорівнює обсягу споживання. При зниженні споживання його навіть буде трохи більше", - сказав Коболєв.

За його словами, в разі не знаходження компромісу з Газпромом, Україна до початку жовтня 2014 року повинна знайти рішення для зниження споживання природного газу за допомогою максимального використання альтернативних джерел енергії в зимовий період, а також

Реклама:

максимумально використовувати можливості реверсних поставок з Європи.

"Є варіанти як це робити, є чіткий план дій", - зазначив Коболєв.

Як повідомлялося, Україна і Росія за посередництва Європейської комісії провели кілька раундів переговорів, але так і не змогли дійти компромісного рішення.

Єврокомісар з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер пропонує в суботу, 14 червня, главам "Нафтогазу України" і "Газпрому" провести двосторонню зустріч, де буде визначена дата чергового раунду тристоронніх переговорів.

Водночас, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вже доручив профільним відомствам готуватися до відключення поставок природного газу з 16 червня 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!