В Європі розповіли, чому припинили переговори щодо "Південного потоку"

П'ятниця, 13 червня 2014, 17:04

Переговори з Росією щодо "Південного потоку" припинені через те, що Москва оскаржила у Світовій організації торгівлі європейське законодавство щодо єдиного ринку в енергетичний сфері.

Про це повідомив Європейський комісар з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер у п’ятницю в Люксембурзі по завершенню засідання Ради ЄС з енергетичних питань, передає УНІАН.

"Ми отримали мандат від держав-членів щодо переговорів з російською стороною. Але станом на зараз вони не проходять через те, що російська сторона звернулась до СОТ: вони поставили під питання європейське законодавство щодо відповідності єдиного ринка правилам СОТ", - сказав Еттінгер.

Як повідомлялося, російський газопровід "Південний потік" має на меті транспортувати російський газ до країн Південної і Середньої Європи дном Чорного моря, оминаючи територію України. Європейський Союз не підтримує цього проекту.

Реклама:

У самій Росії серед провідних політиків лунали заяви про те, що "Південний потік" економічно не вигідний Москві і що його головна мета - політична.

8 червня стало відомо, що прем'єр-міністр Болгарії Пламен Орешарскі розпорядився призупинити роботи в рамках проекту з будівництва газопроводу "Південного потік" для проведення консультацій з Єврокомісією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!