Євросоюз виділяє Україні 250 мільйонів євро

П'ятниця, 13 червня 2014, 11:44

ЄС виділив Україні 250 мільйонів євро безповоротної допомоги.

Про це йдеться у повідомленні представництва Європейського союзу в Україні.

Як зазначається, виплата є першим базовим траншем за Контрактом на будівництво для України з розбудови держави, загальна вартість якого становить 355 мільйонів євро.

"Цей платіж ґрунтується на вірі в те, що Україна знаходиться на шляху до побудови сильної демократії. Це вимагає повної віддачі Уряду в процесі реформування, що стосується, наприклад, реформи державної служби, конкурентних державних закупівель та надто, боротьби з корупцією", - зазначив голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Реклама:

Як повідомили у представництві ЄС в Україні, перший, базовий транш виплачується після виконання чотирьох загальних умов (державна політика, макроекономічна стабільність, управління державними фінансами та прозорість бюджету).

Другий варіативний транш (очікується в другому кварталі 2015 року в розмірі 105 мільйонів євро) залежатиме від досягнень у сфері боротьби з корупцією, державних закупівель, доступу до інформації, управління державними фінансами, реформи державної служби, конституційної реформи та виборчого законодавства.

Контракт для України з розбудови держави - є однією з основних складових пакету підтримки України розміром в 11 мільярдів євро, анонсованого Президентом Європейської Комісії 5 березня 2014 року. В цей пакет також входить позика 1,6 мільярда євро, надана Україні в рамках макрофінансової допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!