"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Альфа-банк" думає про купівлю банку "Форум"

Четвер, 12 червня 2014, 19:47

"Альфа-банк" спільно з Національним банком і Фондом гарантування вкладів проводять роботу з пошуку і вироблення ринкових рішень для захисту інтересів вкладників.

Про це повідомили у прес-службі "Альфа-банку", передає УНІАН.

"Альфа-банк" перебуває у процесі оцінки ситуації в проблемному банку "Форум" і, у разі ухвалення рішення про придбання частини його активів і пасивів, буде готовий взяти на себе зобов'язання перед вкладниками банку, частина з яких, у свою чергу, захищені гарантіями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", - зазначили у прес-службі.

Банк наголошує, що в Україні на даний момент відсутня система механізмів ринкової ліквідації проблемних банків і законодавча база щодо вирішення подібних питань.

Реклама:

"На даний момент ми беремо участь у процесі їх формування", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба зазначила, що "Альфа-банк" спільно з Національним банком і Фондом гарантування вкладів проводять роботу з пошуку і вироблення ринкових рішень для захисту інтересів вкладників.

Раніше у ряді ЗМІ з'явилася інформація про спробу "Альфа-банка", який виграв конкурс з придбання активів і пасивів банку "Форум", штучно занизити суму операції, що призведе до того, що вкладники не зможуть одержати свої депозити повністю.

При цьому "Альфа-банк" заявив, що поява такої інформації свідчить про затягування певними особами рішення про ліквідацію проблемного банку.

"Поява такої інформації свідчить про зацікавленість ряду осіб у нагнітанні ажіотажу і затягуванні рішення щодо ліквідації проблемної фінустанови. Замовники даної pr-кампанії для багатьох з вас очевидні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Національному банку передати частину активів і пасивів проблемного банку "Форум" приймаючому банку, а сам банк "Форум" ліквідувати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: