"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україні потрібні короткі кредити у стислі терміни - МВФ

Четвер, 12 червня 2014, 15:06

Ключовий кредитор України МВФ вважає найбільш прийнятними щодо України короткострокові програми кредитування з визначенням чітких цілей і економічних орієнтирів.

Про це йдеться у спеціальному звіті фонду, опублікованому на сайті організації, пише "УНІАН".

"Короткі програми кредитування економіки України є найбільш прийнятними, - говориться у звіті. - Тривалі програми можуть бути використані у разі постановки цілей на середньострокову перспективу, що може виявитися занадто амбітним для країн з таким послужним списком, як в України".

Як наголошується в звіті, короткострокові програми концентруються на найбільш важливих цілях і надають необхідний обсяг коштів у стислі терміни, що фактично знімає необхідність перегляду програм або їх перезавантаження.

Реклама:

Крім того, на думку економістів фонду, визначення першочергових завдань програм кредитування є найбільш могутнім інструментом досягнення прогресу.

"Приклад України показує, що використання механізму першочергових економічних завдань є більш ефективним, ніж механізм визначення умов одержання кредитів, особливо для країн, уряди яких не завжди можуть втілити в життя політичні заяви", - йдеться у звіті.

Як відомо, наприкінці квітня Рада директорів МВФ схвалила дворічну програму кредитування економіки України в обсягу 17 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!