РФ може запропонувати ціну нижче 385 доларів - Продан

Середа, 11 червня 2014, 16:27

Пропонована Росiйською Федерацiєю цiна в 385 доларів за тисячу кубометрів газу не є найвигiднiшою на ринку.

Про це заявив мiнiстр енергетики та вугiльної промисловостi України Юрiй Продан на прес-конференцiї у Брюсселi у вiвторок.

"Ми маємо багато пропозицiй - це пропозицiї щодо реверсних постачань, якi за цiновими показниками є значно нижчими за 385 доларів за тисячу кубометрів", - заявив Продан.

"Якщо врахувати транзит, який здiйснюється через територiю України й у зворотному напрямку в європейських країнах, то ми можемо говорити, що цiна "Газпрому" може бути значно нижча, нiж наразi пропонують європейськi постачальники", - додав міністр.

Реклама:

Продан зазначив: "Єврокомісією була запропонована середня ціна між 268,5 та 385 доларів за тисячу кубометрів газу як проміжна до остаточного врегулювання питання взаємовідносин між "Нафтогазом" і "Газпромом". Але російська сторона відхилила таку пропозицію.

"Відповідно, українська сторона залишається на своїй позиції щодо встановлення проміжної ціни у розмірі 268,5 доларів за тисячу кубометрів газу до остаточного врегулювання відносин між компаніями, у тому числі і до остаточного рішення в Стокгольському Арбітражному суді", - додав він.

Як повiдомлялося, РФ запропонувала Українi вiдновити дiю знижки в 100 доларів на газ для України.

У свою чергу Україна вимагає твердо закрiпити змiну цiни в контрактi мiж "Газпромом" i "Нафтогазом", оскiльки рiшення уряду РФ про "знижки" можуть бути скасованi в будь-який момент.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!