Путін погрожує перевести відносини з Україною "в іншу стадію"

Середа, 11 червня 2014, 15:11

Президент РФ Володимир Путін заявив, що пропозиція Росії про знижку на газ для України більш ніж партнерська, але, якщо вона буде відкинута, Москва перейде на інші відносини з Києвом.

Про це він заявив у середу на зустрічі з членами уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вважаємо, що наші пропозиції більш ніж партнерські, спрямовані на те, щоб підтримати українську економіку в достатньо складний для неї час, допомогти. Але, якщо наші пропозиції будуть відкинуті, значить, ми перейдемо до абсолютно іншої стадії, це не наш вибір. Ми цього не хочемо", - заявив Путін.

"Якщо так, то будемо жити в іншому вимірі. Дмитро Анатолійович, я просив би вас мати це на увазі, і так, як ми домовлялися, вибудувати подальшу роботу", - сказав президент.

Реклама:

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна відмовилася від пропозиції "Газпрому" знизити ціну на російський газ на 100 доларів за тисячу кубометрів - до 385 доларів.

"Росіяни зробили нам пропозицію щодо зниження ціни на газ на 100 доларів - так звану знижку. Я відразу хочу заявити, що ми ці російські пастки знаємо. Знижка встановлюється рішенням уряду Російської Федерації і знімається урядом РФ", - сказав Яценюк.

При цьому прем'єр-міністр повідомив, що українська сторона не вимагає знижок від Росії на природний газ, а наполягає на зміні газового контракту на принципах ринкової ціни.

При цьому українська сторона вважає, що ринковою ціною на газ для неї є 268,5 долара за тисячу кубометрів - це ціна, за якою Україна купувала газ у першому кварталі 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!