"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР розраховує підписати кредитну угоду про модернізацію ГТС до кінця року

Середа, 11 червня 2014, 14:27

Європейський банк реконструкції та розвитку розраховує, що до кінця поточного року вдасться підписати угоду про виділення Україні коштів на модернізацію газотранспортної системи.

Про це журналістам заявив директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, пише "УНІАН".

"На даний час ми перебуваємо на просунутому етапі передпроектного аналізу разом з Європейським інвестиційним банком. Ми сподіваємося, що цей проект буде підписаний до кінця року", - сказав він.

За словами банкіра, основним завданням зараз для ЄБРР є визначення тих ділянок ГТС, які можна профінансувати в обумовленому раніше обсязі 308 млн доларів.

Реклама:

"Але для нас основна мета за даним проектом - оперативно визначити ті ділянки ГТС, які ми можемо профінансувати в цьому обсязі для того, щоб забезпечити надійне функціонування газотранспортної системи, у тому числі і з перспективою її використання для поставок газу в реверсивному режимі", - сказав директор представництва ЄБРР в Україні.

Як повідомлялося, восени 2012 року директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек заявив, що виділення кредиту ЄБРР на модернізацію української газотранспортної системи можливе після завершення реорганізації НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!