Червоний Хрест запросив 9 мільйонів на свої операції на південному сході України

Середа, 11 червня 2014, 11:43

Міжнародний комітет Червоного Хреста звернувся до донорів із закликом виділити 9,1 мільйона на свої операції на південному сході України.

Про це заявив заступник голови представництва МКЧХ в Києві Жак Барбері, пише "ИТАР-ТАСС".

Як повідомляється, ці кошти, підкреслила організація зі штаб-квартирою в Женеві, підуть, насамперед, на підтримку місцевих лікарень, а також на надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, "включаючи заарештованих, переміщених, затриманих або поранених осіб".

"Ми готові надавати більше допомоги у випадку, якщо потреби зростуть", - заявив Барбері.

Реклама:

"У той же час ми потребуємо співпраці всіх, хто залучений в насильство, а також у гарантії безпеки для того, щоб дістатися до деяких міст, таких як Слов'янськ або Краматорськ, де існує термінова потреба в медичній допомозі", - зазначив він.

За інформацією Червоного Хреста, з початку травня цього року 1 тис. чоловік, пораненим в боях в Донецькій і Луганській областях, була надана медична допомога в 20 лікарнях, які отримали партії медикаментів та перев'язувальних матеріалів від МКЧХ.

Червоний Хрест відкрив своє постійне представництво на Україні в кінці 2013 року і на даний момент має в своєму розпорядженні 25 співробітників в Києві, Харкові, Донецьку та Одесі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!