Google купує за 500 мільйонів компанію Skybox Imaging

Середа, 11 червня 2014, 09:09

Google купує компанію Skybox Imaging за 500 мільйонів доларів.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Як повідомляється, операція дозволить інтернет-гігантові отримати доступ до власних супутникових знімків і ефективніше розвивати систему цифрової картографії Google Maps.

У Google вже оголосили, що компанія має намір за допомогою купленого активу значно поліпшити дані про віддалені регіони планети, а також надавати онлайн-доступ жителям у віддалених регіонах.

Реклама:

На сьогодні Google отримує картографічні дані з більш ніж 1000 джерел, але вперше інтернет-гігант отримує під своє управління супутники. До цих пір компанія ліцензувала картографічні дані в основному у Astrium і Digital Globe.

У заяві Google йдеться, що нещодавно глава компанії Ларрі Пейдж оголосив про плани щодо грандіозного розширення напрямків діяльності компанії і покупці супутникової компанії - один з перших кроків у цьому напрямку.

Рік тому Google анонсувала проект Loon, в рамках якого планувалося запустити мережу повітряних куль з телеком-обладнанням для надання інтернет-доступу у віддалені регіони. Зараз у Google з'являються ще й супутники, крім того два місяці тому компанія заявила про покупку виробника безпілотників Titan Aerospace.

Компанія Skybox була заснована в Маунтін-В'ю п'ять років тому, її штаб-квартира розташована в трьох кілометрах від штаб-квартири Google. Раніше Google виступала одним з інвесторів Skybox.

Всього куплена компанія залучила від інвесторів 91 мільйон доларів. На сьогодні в Skybox працюють близько 100 чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!