Росія відклала введення передоплати за газ для України

Середа, 11 червня 2014, 08:59

Введення системи передоплати за газ для України перенесено до 10.00 за московським часом 16 червня.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер за підсумками зустрічі з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером, передає "ИТАР-ТАСС".

"Двосторонні консультації Єврокомісії та російської делегації відбулися в Брюсселі. Російська сторона зробила крок назустріч для продовження конструктивних переговорів. Режим передоплати не буде вводитися 11 червня о 10 ранку, його введення перенесено на наступний понеділок (16 червня) в 10 ранку", - повідомив Міллер.

Він зазначив, що "відповідні розпорядження вже передані в "Газпром".

Реклама:

Міллер підкреслив, що російська сторона розраховує на конструктивні переговори" в середу з українською делегацією і Єврокомісією.

Нічні консультації російської делегації на чолі з міністром енергетики РФ Олександром Новаком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером тривали понад 2,5 години.

П'ятий раунд тристоронніх переговорів щодо газу між Росією, Україною і ЄС відновиться 11 червня о 09.30 за брюссельським часом (11.30 московським часом), їм передуватимуть двосторонні консультації Єврокомісії з Росією та Україною.

За попередньою інформацією, у програмі переговорів обговорення погашення української заборгованості, цін і транзиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: