Росія попереджає Молдову про складнощі якщо та підпише асоціацію з ЄС

Вівторок, 10 червня 2014, 18:31

Москва попереджає Кишинів про труднощі у двосторонніх відносинах після підписання угоди про асоціацію Молдови з ЄС.

Про це 10 червня у Кишиневі заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає Інтерфакс.

Під час консультацій в міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, представник міністерства закордонних справ РФ наглосив, що підписання Молдовою асоціації з ЄС може призвести до додаткових складнощів між двома державами, проте Карасін не уточнив які саме складнощі можуть виникнути.

"З російської сторони було зазначено, що плановане 27 червня підписання Молдовою угоди про асоціацію з ЄС здатне привнести додаткові складності у розвиток двосторонніх економічних відносин і може стати для них серйозним випробуванням", - йдеться в повідомленні МЗС РФ за підсумками поїздки Г.Карасина Кишинів.

Реклама:

На завершення сторони домовились провести додаткові експертні консультації представників економічних відомств Молдови та Росії.

"У цьому зв'язку відзначена важливість експертних консультацій представників економічних відомств двох країн 9-10 червня в Кишиневі, які допоможуть конкретизувати умови подальшої взаємодії без серйозних витрат. Обидві сторони висловили зацікавленість у тому, щоб вони пройшли максимально предметному дусі", - наголошується в повідомленні.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: