Питання ціни на газ для України залишається відкритим - Єврокомісія

Вівторок, 10 червня 2014, 15:07

Європейська ще не може повідомити час проведення чергового раунду переговорів між Україною, Росією та Європейським Союзом щодо урегулювання спірних газових питань.

Про це заявила представник європейського комісара з питань енергетики Гунтера Еттінгера Сабін Бергер на брифінгу у Єврокомісії, передає УНІАН.

Бергер повідомила, що "після довготривалих переговорів делегації (України та Росії) проведуть консультації з урядами, після чого тристоронні переговори будуть продовжені чи у вівторок вечором, чи вранці середи".

За її словами, стосовно часу консультацій відповідне рішення буде ухвалено у вівторок по обіді. Місце проведення переговорів залишається незмінним - Брюссель.

Реклама:

При цьому Бергер зазначила, що на даному етапі вона не може надати більше інформації, оскільки переговори ще продовжуються.

Відповідаючи на запитання щодо можливої ціни на газ, представник ЄК зазначила, що це "питання ще є відкритим".

Як повідомлялося, "Газпром" з квітня вирішив скасувати всі пільги на поставки газу Україні. В результаті ціна на російський газ з квітня 2014 року збільшилася до 485 доларів за тисячу кубометрів з 268,5 доларів у першому кварталі цього року.

При цьому глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що на 7 червня борг України за поставлений газ досягне 5,2 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!