"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вкладникам банку Курченка вже повернули 462,3 мільйона

Вівторок, 10 червня 2014, 13:27

З 21 травня 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює ліквідацію ПАТ "Реал банк".

Про це йдеться у повідомленні фонду.

У зв’язку з цим з 28 травня 2014 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам "Реал банку" за загальним реєстром вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду через установи банку-агента Фонду ПАТ "УкрСиббанк".

Станом на 10 червня 2014 року, через установи банку-агента Фонду АТ "УкрСиббанк" вкладникам виплачено майже 264,2 млн грн або 77 % від загальної суми відшкодування, перерахованої до банку-агента.

Реклама:

Водночас, для повернення коштів вкладникам "Реал банк" під час дії тимчасової адміністрації Фондом було надано цільову позику, за рахунок якої "Реал багнк" повернув кошти вкладникам на суму 198,1 мільйона гривень. 

Таким чином, всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ "Реал банк"станом на 10 червня 2014 року вкладниками отримано 462,3 млн грн, що становить 85,4% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.  

Вкладникам для отримання гарантованої суми відшкодування необхідно звернутись до банку-агента та пред’явити паспорт та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Як відомо, ключовим інвестором "Реал Банку" є власник "Брокбізнесбанку", що належить групі компаній ВЕТЭК Сергія Курченка.

"Реал Банк" працював на ринку України з 1990 року і входив до групи невеликих фінустанов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: