Українські акції продовжують зростання на Варшавській біржі

Вівторок, 10 червня 2014, 13:09

Індекс українських компаній на Варшавській фондовій біржі WIG продовжив зростати і піднявся ще на 6,4%, наблизившись до максимальних своїх значень із початку квітня поточного року.

Про це передає "УНІАН".

Як зазначається, головним двигуном зростання стали папери найбільшої української компанії на польському фондовому ринку, Kernel, які подорожчали за останні п'ять сесій на 11,4%.

Акції найбільшого в Україні виробника соняшникової олії та великого експортера зернових знову коштували дорожче 30 злотих за штуку - вперше з початку квітня (1 дол. = 3 злотих).

Реклама:

Малоліквідні папери судноплавної KDM Shipping, які наприкінці травня встановили новий історичний мінімум своєї ціни, минулого тижня подорожчали на 17,1%.

Більш динамічно, ніж інші акції, дорожчали минулого тижня також папери виробника яєць Ovostar Union, вони додали 7,4%.

Більшість інших компаній, крім Agroton, яка зберегла свою капіталізацію на рівні попереднього тижня, та Сoal Energy, яка подешевшала на 1,5%, піднялися в ціні у межах від 1% до 3%.

Український індекс, який зріс на тлі 2,2 плюса індикатора всього польського фондового ринку WIG, завершив тиждень на рівні 359,69 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!