Ситуація в Україні може мати великі геополітичні наслідки - МВФ

Вівторок, 10 червня 2014, 12:03

Президентські вибори, що відбулися в Україні, і формування нової вертикалі влади в країні відкрили вікно можливостей для здійснення реформ і врегулювання політичної напруженості в усьому регіоні.

Про це заявила в ході виступу на форумі Північної і Південної Америки директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає "УНІАН".

"У багатьох куточках світу посилюється геополітична напруга. І якщо не справитися з цим правильно, ситуація в Україні, наприклад, матиме куди більші і ширші наслідки, - йдеться в заяві Лагард.

Проте, за її словами,  вибори, що відбулися, пропонують вікно можливостей для проведення реформ.

Реклама:

У ході виступу Лагард також означила низку загальносвітових економічних проблем, у числі яких - загрозливо низька інфляція в зоні євро, нестабільність фінансових ринків у країнах, що розвиваються, безробіття серед молоді, необхідність удосконалення боргової політики і розвиток інфраструктури.

"Ми розраховуємо, що зростання економік країн, що розвиваються, становитиме в кращому разі 5% поточного року і 5,4% наступного року. Тоді як розвинені економіки покажуть у середньому зростання в 2,3% поточного року", - зазначила глава МВФ.

Як повідомлялося, раніше голова Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джері Райс також зазначав, що Міжнародний валютний фонд, як ключовий кредитор України, має намір продовжувати співпрацю з Україною і розраховує на широкий діалог з новообраним президентом України Петром Порошенком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!