"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія наполягає на сплаті Україною газових боргів до 10 червня

Вівторок, 10 червня 2014, 08:50

Російська сторона наполягає на сплаті до 10 червня заборгованості за поставлений у листопаді-грудні газ у розмірі 1, 451 млрд доларів, а також сплати у розмірі 500 млн доларів за квітень і травень. 

Про це сьогодні по завершенню тривалих переговорів, заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак, пише "УНІАН".

"Ми обговорювали питання сплати заборгованості за поставлений у листопаді-грудні газ у розмірі 1 451 млн грн у термін сплати до 10 червня, а також частини сплати заборгованості за квітень-травень у розмірі 500 млн доларів", - констатував він.

За словами російського міністра, в ході переговорів сторони також обговорювали питання, які стосуються ціни та подальшої оплати та постачання на червень-липень.

Реклама:

"Російська сторона залишається відданою досягнутим домовленостям, і ми підготували конструктивну пропозицію, яка повинна влаштувати зацікавлену сторону. Хотів би наголосити, що ми переговори продовжимо", - зауважив Новак.

Крім того, за словами російського міністра, сторони обговорили також  і питання надійності транзиту газу через Україну, закачування газу у підземні сховища, а також "фактично питання спроможності України стосовно оплати".

"Хочу сказати, що російська сторона на цих переговорах запропонувала пакетні домовленості", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: