Apple закуповувала золото для iPhone в Росії

Неділя, 1 червня 2014, 12:26

Компанія Apple закуповувала в Росії дорогоцінні, рідкоземельні та кольорові метали - золото, вольфрам, тантал і олово - для своїх мобільних пристроїв і комп'ютерів.

Ця інформація міститься в першому звіті Apple, пише "Лента.ру".

Такий звіт за підсумками 2013 були зобов'язані опублікувати всі американські компанії.

Там Apple повідомляє, де закуповує метали для своїх iPhone, iPad, Mac, iPod, Apple TV, дисплеїв і аксесуарів. З документа випливає, що найбільша компанія співпрацює з 11 російськими заводами-постачальниками.

Реклама:

Золото, яке використовується для покриття контактів у пристрої, Apple продають вісім з них, в тому числі Новосибірський афінажний завод, Єкатеринбурзький завод з обробки кольорових металів, ВАТ "Уралелектромедь" з Верхньої Пишми Свердловської області, Московський завод з обробки спеціальних сплавів та інші.

Тантал, що застосовується в конденсаторах, Apple закуповує в Росії у ВАТ "Соликамский Магнієвий завод", олово для припайки деталей - у Новосибірського олов'яного комбінату  а вольфрам для легування сталі  - у ЗАТ "Компанія Вольфрам".

Виходячи зі звіту, чверть всіх заводів - постачальників металевої сировини для Apple в 2013 році знаходилася в Китаї, 26 - в Індонезії, 24 - в Японії і 17 - в США. Компанія також співпрацювала з постачальниками металів в Узбекистані, Казахстані, Киргизії, Польщі та інших країнах світу.

У звітах про зарубіжних постачальників компанії США зобов'язані розкрити, співпрацю з якими постачальниками вони здійснюють. Метою є виявлення можливого конфлікту інтересів компанії та державної політики США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!