ExxonMobil відмовилася від видобутку газу на кримському шельфі

Неділя, 1 червня 2014, 10:25

Компанія ExxonMobil, вигравши тендер на освоєння Скіфської ділянки на українському шельфі Чорного моря, досі навіть не підписала угоди про розділ продукції.

Про це розповів в в інтерв'ю ZN.UA посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

Він пояснив, що ExxonMobil відмовилася від своїх планів через російську анексію півострова.

На питання видання, які перспективи видобутку на шельфі біля берегів Криму, Пайетт відповів:  "Нульові. Сполучені Штати не визнають незаконну анексію Криму. Через незаконність російського статусу в Криму, я думаю, ви навряд чи побачите де б то не було на півострові якісь міжнародні компанії".

Реклама:

"Через російське вторгнення економіка Криму понесе величезні збитки. Ви вже бачите це, наприклад, в області туризму. Я думаю, це проявиться і в сфері інвестицій", - спрогнозував він.

На питання, який механізм повернення Україною Криму, дипломат заявив: "Я не знаю. Але ми будемо активно підтримувати український уряд в його пошуку і використанні правових механізмів для досягнення цієї мети".

Як відомо, переможцями конкурсу на розробку Скіфської ділянки став консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), австрійська OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: