У Міндоходів розповіли про "піраміду", вибудовану Клименком

П'ятниця, 9 травня 2014, 10:36

Моніторинговий центр Міндоходів донедавна контролював усі фіскальні транзакції українців.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів перший заступник міністра доходів і зборів України Ігор Білоус.

"Так, дійсно, це правда. Інформацію передано в правоохоронні органи. Відкрито і багато внутрішніх розслідувань, і десятки кримінальних проваджень. Але це робота Генпрокуратури, а ми чим можемо, тим допомагаємо", - сказав Білоус.

Він, зокрема, пояснив, що спочатку був створений офіс великих платників податків, де сконцентрували фактично всю міць країни.

Реклама:

"Потім було об'єднано моніторинговий, аналітичний, обліковий департамент, і фактично взято під контроль всі потоки, всі декларування. Паралельно під контроль потрапили конвертаційні центри, які існували за багато років до Клименка", - наголосив податківець.

"А далі попередники зробили крок вперед, і взяли контроль над усією системою. Вони, звичайно, хотіли залучити ці гроші в бюджет", - додав він.

За його словами, було збудовано "певну піраміду", діяли основні фіктивні групи і так звані сертифіковані площадки.

"Звичайно, карали тих, хто не працював з мінімізаторами на цих площадках. Історії про те, в кого, як і що забирали, кого і як судили, кого карала прокуратура, з ким працював пан Андрій Портнов в судах - це все відомо", - сказав Білоус.

"Так що все працювало "класно", через один офіс. Ніхто нічого не боявся", - додав він.

За його словами, моніторинговий центр далі існуватиме. "Він існував і буде існувати. Він виконує важливу функцію і зараз дозволяє нам виявляти зловживання і шахрайство", - пояснив перший заступник міністра доходів і зборів України.

Він додав, що й досі тривають "чистки" у Моніторинговому центрі і взагалі в цілому по апарату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: