В Україні поменшало гривневих мільярдерів

Четвер, 8 травня 2014, 15:57

Кількість гривневих мільярдерів, які задекларували одержані в 2013 році доходи в обсягу одного і більше мільярдів гривень, скоротилася порівняно з минулим роком удвічі - до двох осіб з чотирьох.

Про це повідомив під час брифінгу в Києві заступник директора департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Міндоходів Сергій Наумов, передає "УНІАН".

Коментуючи підсумки декларативної кампанії, що пройшла в Україні з 1 січня по 1 травня, він відзначив: "Мільярдери цього року є – їх два. Це дані на 29 квітня".

При цьому Наумов не уточнив, де проживають ці громадяни, пославшись на попередність наявних даних, які вимагають додаткової перевірки.

Реклама:

Разом з тим, Наумов звернув увагу, що кількість людей, чий статок становить більш як мільярд гривень, більша, ніж кількість громадян, які задекларували доходи в такому обсягу.

"Задекларували тільки ті доходи і лише ті (громадяни), хто зобов'язаний був декларувати. Відповідно до чинних норм, люди не зобов'язані декларувати свої статки - активи, майно, кількість коштів", - пояснив чиновник.

Саме тому, за його словами, сьогодні обговорюється питання про те, щоб змінити ідеологію декларування і перенести акценти не на факт отримання доходів, а на загальні дані про майновий статок.

"Ми зараз обговорюємо норму про те, що обов'язковість подання декларації про майновий статок має залежати не від факту отримання доходів упродовж року, а від статку, майна, що перебуває у власності громадянина", - наголосив Наумов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: