"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's погіршило прогнози зростання світової економіки

Четвер, 8 травня 2014, 13:46

ВВП країн "двадцятки" в 2014 році зросте приблизно на 3% (діапазон 2,5-3,5%).

Про це йдеться в прогнозі міжнародного рейтингового агентства  Moody's Investors Service, передає "Інтерфакс-Україна".

Травнева оцінка дещо гірше підйому, що очікувався в лютому.

У Росії Moody's очікує рецесії цього року - падіння ВВП приблизно на 1% - і відновлення зростання до 2% у наступному році.

Реклама:

Темпи зміни ВВП в РФ будуть істотно слабкіше даних прогнозів у разі подальшої ескалації геополітичної напруженості і нових санкцій з боку Заходу, наголошується в доповіді Global Macroeconomic Outlook 2014-2015.

У своїх прогнозах агентство відводить більш важливу роль у підтримці світового зростання розвиненим країнам, тоді як держави з економікою, що розвивається втрачають позиції локомотива відновлення.

"У розвинених країнах реформи і стимулююча грошово-кредитна політика після світової фінансової кризи і кризи в єврозоні потроху приносять плоди. Після ослаблення на початку року економічна активність в США посилиться протягом 2014... Крім того, після двох рецесій єврозона в 2014 році внесе позитивний внесок у світове зростання, оскільки реформи, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності, покращують позиції експортерів, а тиск на бюджети домогосподарств знижується", - йдеться в документі.

Розвинені країни з G20 продемонструють зростання в середньому на 2% в поточному році, США і Великобританія - близько 2,5%, Німеччина - 1,5%, Японія, Франція і єврозона - 1%.

У країнах "двадцятки" зростання становитиме близько 4,5% в 2014 році і 5% в 2015 році, в Китаї - 7% в обидва роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: