Турчинов підписав закон про держзакупівлі

Середа, 7 травня 2014, 20:36

Виконуючий обов’язки президента України, голова Верховної ради Олександр Турчинов підписав Закон України "Про внесення змін до статті 39 Закону України "Про здійснення державних закупівель".

Про це повідомила прес-служба президента України.

Як повідомлялося, 6 травня Верховна рада ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 39 Закону України "Про здійснення державних закупівель".

Цим законом встановлюється, що переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі, зокрема нагальної потреби у здійсненні закупівлі у зв'язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів, а саме пов'язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, з особливим періодом, а також наданням у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам.

Реклама:

Зазначається, що документ прийнято із доповненнями, внесеними під час обговорення.

Народний депутат від "Батьківщини", т.в.о. заступника глави Адміністрації президента Андрій Сенченко заявив, що ВР ухвалила закон № 4754, який стосується здійснення державних закупівель в особливий період.

"Тут теж спростили процедуру. Це стосується лише силових відомств, задіяних в антитерористичній операції, і лише на період проведення цієї операції, з тим, щоб своєчасно здійснювати відповідні закупівлі", - пояснив він.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: