HP інвестує більше 1 мільярда в хмарні технології

Середа, 7 травня 2014, 13:16

Компанія Hewlett-Packard заявила, що протягом найближчих двох років інвестує більше 1 млрд доларів у розробку і випуск на ринок продуктів і послуг на основі хмарних технологій.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на агентство Reuters.

Проект хмарних обчислень OpenStack, співзасновником якого є HP, стане доступним в 20 центрах обробки даних протягом найближчих 18 місяців.

OpenStack - комплекс проектів вільного програмного забезпечення, який може бути використаний для створення інфраструктурних хмарних сервісів і хмарних сховищ, як публічних, так і приватних.

Реклама:

Минулого тижня HP підписала контракт з Foxconn Technology Group. Тайванський виробник електроніки, згідно з домовленістю, займеться виготовленням серверів для компаній, що надають послуги хмарних обчислень.

Хмарні сервіси залишаються популярним напрямком для роботи як серед невеликих стартапів, так і великих компаній. Amazon і Google недавно знизили ціни на більшість своїх послуг хмарних обчислень.

Cisco Systems в березні заявили, що також збираються запропонувати своїм клієнтам послуги в "хмарі" . Для цього компанія витратить на розробку 1 млрд доларів протягом наступних двох років.

Тим часом, Microsoft заявила, що збільшить своє сховище для бізнес-користувачів в 40 разів.

Нагадаємо, що виручка HP в I кварталі виявилася вище очікувань аналітиків з Уолл -стріт. Крім того, компанія порадувала поліпшеним прогнозом на 2014 фіскальний рік і запевнила, що продажі в основному бізнесі зростають.

HP знаходиться на середині шляху з реорганізації бізнесу. Щоб поліпшити показники зростання, компанія вирішила переорієнтувати продажу комп'ютерного та мережевого обладнання, націлившись на корпоративний сектор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!