В Україні можуть ввести плату за проїзд для вантажних автомобілів

Вівторок, 6 травня 2014, 19:55

Мінінфраструктури пропонує уряду і парламенту ввести обов'язкову плату для автомобілів з максимальною допустимою масою до 12 тонн і більше за проїзд автомобільними дорогами України.

Відповідний законопроект вже підготовлений фахівцями міністерства інфраструктури України, повідомляє "УНІАН".

У прес-службі Мінінфраструктури, додаткові джерела фінансування будуть спрямовані на ремонт і будівництво доріг.

У повідомленні сказано, що від 40% до 50% доріг державного значення не відповідають сучасним технічним вимогам, а фінансування галузі за останні 7 років становило 18-36% від нормативно необхідного.

Реклама:

За даними прес-служби, при оплаті великовантажними автомобілями за проїзд мережею доріг довжиною близько 21000 км, можна отримати додатково на ремонтно-будівельні роботи 4-8 млрд гривень в залежності від тарифу 0,5-1 гривень за км.

Відповідно до законопроекту, система оплати за проїзд великоваговими автомобілями може бути створена державою або на умови державно-приватного партнерства.

У повідомленні зазначається, що дохід Державного дорожнього фонду формується в основному за рахунок надходжень від акцизного збору та ввізного мита на нафтопродукти, транспортні засоби та шини до них, що імпортуються до митної території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: