ЄБРР надасть Україні 200 мільйонів на модернізацію доріг

Вівторок, 6 травня 2014, 15:42

ЄБРР надасть Україні 200 мільйонів на модернізацію доріг

ЄБРР істотно збільшує обсяг кредитування у державному секторі України, приєднуючись до заходів реагування міжнародного співтовариства, спрямованих на підтримку української економіки.

Про це повідомляється на сайті банку, пише "УНІАН".

Зокрема, ЄБРР надає кредит 200 мільйонів євро за проектом модернізації автомобільних доріг, який фінансується спільно з Європейським інвестиційним банком.

Реклама:

Попередньою умовою ухвалення рішення щодо виділення фінансування для проекту реконструкції доріг було затвердження програми Міжнародного валютного фонду для України, яке відбулося 30 квітня.

Банк повідомляє, що модернізація транспортної інфраструктури України є одним з ключових пріоритетів діяльності ЄБРР у країні, оскільки сприяє поліпшенню і розширенню комерційних зв'язків усередині України і з сусідніми країнами. 

200 млн євро, що виділяються, є другим траншем інвестиційної програми ЄБРР у секторі автомобільних доріг.

Ці кошти дозволять завершити реконструкцію доріг на підходах до столиці України, включаючи ділянки трас Київ - Одеса і Київ - Чернігів, які входять до складу ключового Пан'європейського транспортного коридору №9.

ЄБРР нагадує, що перший транш у розмірі 250 млн євро за цим проектом, підписаним у 2010 р., було успішно використано для реконструкції останньої ділянки автомагістралі між Києвом і Житомиром, яка є частиною Пан'європейських коридорів №3 і №4, а також ділянки автомагістралі між Києвом і Ковелем, яка зв'язує Україну і країни ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!