Україна може випустити єврооблігації на 3 мільярди

Вівторок, 6 травня 2014, 13:31

Міжнародний валютний фонд припускає можливість випуску Україною до кінця 2014 року євробондів на загальну суму 3 мільярда доларів.

Як зазначається у спеціальній доповіді МВФ щодо України, текст якого розміщено на сайті організації, випуск паперів може бути здійснено трьома серіями по 1 млрд доларів кожна.

Умови випуску паперів МВФ не наводить, але називає ймовірні терміни випуску, а саме - кінець липня, кінець вересня і кінець грудня. За часом ці терміни збігаються з плановою оцінкою економічної ситуації в Україні фахівцями МВФ.

Така оцінка здійснюватиметься у рамках реалізації дворічної програми кредитування економіки нашої країни з боку МВФ загальним обсягом 17 млрд доларів. Крім того, у цей самий час Україна розраховує одержати третій і четвертий транші кредиту МВФ обсягом 914,67 СДР кожний.

Реклама:

У МВФ також нагадали, що відновлення переговорів з Фондом рік тому - на початку 2013 року - дозволило Україні розмістити десятирічні євробонди з терміном погашення у 2023 році на загальну суму 2,25 млрд доларів під 7,5% річних.

"Проте наступна відмова влади країни від співпраці з Фондом закрила для України ринок зовнішніх запозичень", - наголошується у доповіді МВФ.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!