Понад мільярд доларів з першого траншу МВФ підуть у резерви НБУ

Понеділок, 5 травня 2014, 18:06

Понад 1 мільярд доларів з першого траншу МВФ будуть зараховані до золотовалютних резервів Національного банку, що дасть змогу зміцнити фінансову систему нашої країни.

Про це повідомив голова Національного банку Степан Кубів, передає прес-служба регулятора.

За його словами, решту коштів отримає бюджет для стабілізації макроекономічної ситуації та фінансового стану України.

Кубів упевнений, що вже найближчими днями Україна отримає перший транш від Міжнародного валютного фонду, розмір якого становитиме близько 3,19 млрд доларів.

Реклама:

"Спільні зусилля фахівців Національного банку, Уряду України та Міжнародного валютного фонду зробили можливим отримання такої фінансової підтримки МВФ", - сказав голова НБУ.

"Ми усвідомлюємо всю повноту нашої відповідальності та ставимо перед собою амбітні завдання, серед яких реформування фінансового сектору та забезпечення надійної, прозорої та стабільної роботи банківської системи, що у свою чергу допоможе нашій країні продемонструвати в недалекому майбутньому стійке економічне зростання", - додав він.

Також Кубів зауважив, що надходження коштів від міжнародного співтовариства стане позитивним сигналом як для іноземних інвесторів, так і для вітчизняного бізнес-середовища, що сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату та посиленню стабільності національної валюти.

"Ця програма відкриває нові можливості для більш широкої фінансової підтримки міжнародних фінансових інституцій", - зазначив Кубів.

Як повідомлялося, 30 квітня Рада директорів МВФ схвалила надання Україні дворічного кредиту за програмою "Стенд-бай" у розмірі 17,01 млрд доларів для підтримки економічної програми українського уряду з відновлення макроекономічної стабільності та забезпечення економічного зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!