АМКУ підозрює Shell, WOG, ОККО і Parelell в ціновій змові

Понеділок, 5 травня 2014, 09:04

Антимонопольний комітет підозрює мережі АЗС Shell, WOG, ОККО і Parelell у ціновій змові, яка призвела до необгрунтованого підвищення цін на нафтопродукти.

Про це це йдеться в повідомленні АМКУ.

Як повідомляється, ці та деякі інші мережі не знизили ціни і станом на 29 квітня 2014 року встановили їх на бензин А-95 на рівні 15,99-16,07 гривень за літр.

"Разом з тим, надана комітету інформація не дає підстав для укладення про обгрунтованість саме таких цін", - сказано в повідомленні.

Реклама:

У відомстві повідомили, що мають намір перевірити дотримання законодавства про конкуренцію даними мережами і в разі виявлення порушень вжити заходів.

"Враховуючи вищесказане, а також те, що ці учасники ринку підвищували ціни на моторні бензини та дизпаливо практично одночасно і встановлювали їх на однаковому або близькому за розміром рівні, а на багатьох регіональних ринках ці суб'єкти господарювання мають ознаки індивідуальної чи колективної монополії, територіальним відділенням АМКУ доручено здійснити перевірку дотримання законодавства про захист економічної конкуренції цими учасниками ринку при встановленні цін на бензини і дизельне паливо", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що мережі АЗС Укрнафта, Авіас, ANP, БРСМ і UkrPetrol знизили ціни до 14,65-14,7 гривень за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!