Китай відхрестився від переговорів щодо будівництва порту в Криму

Субота, 31 травня 2014, 14:34

Китайська компанія Beijing Interoceanic Canal Investment Management Co спростовує інформацію про те, що відновила переговори з російською стороною і кримською владою з питання будівництва в Криму глибоководного порту.

Про це в коментарі агентству "Укрінформ" заявили у керівництві BICIM.

"Останніми днями деякі ЗМІ, не отримавши офіційної заяви від нашої компанії, опублікували інформацію про проект, що реалізується компанією в Криму, яка не відповідає дійсності... Враховуючи всім відомі причини, наша компанія тимчасово призупинила роботу за проектом і зараз не планує її відновлювати", - заявили у BICIM .

"Будучи відповідальним міжнародним підприємством, ми всіляко поважаємо засадничі принципи міжнародних відносин і в майбутньому завжди будемо здійснювати свою операційну діяльність на основі цих принципів", - наголошується в заяві компанії.

Реклама:

Також зазначається, що компанія на засадах взаємної поваги, взаємної вигоди буде активно розвивати співпрацю з підприємствами України та підприємствами всіх країн світу з метою сприяння розвитку світової економіки і докладати спільні зусилля для підвищення благополуччя людей.

Нагадаємо, що 5 грудня 2013 року під час візиту Віктора Януковича у КНР було підписано Меморандум про співпрацю з українським підприємством з будівництва у Криму глибоководного порту і промислової зони.

Для вивчення питань щодо реалізації проекту фахівці BICIM навіть відвідали Крим  Однак обставини змінилися після анексії півострова.

На тижні, що минає ряд російських, а за ними і деякі українські ЗМІ з посиланням на першого віце-прем'єра Криму Рустама Теміргалієва розтиражували інформацію про те, що китайські інвестори після візиту Володимира Путіна до Китаю нібито відновили перервані взимку переговори.

Як повідомлялося, вартість проекту оцінювалася в 3 млрд доларів з подальшим можливим збільшення суми до 10 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!