"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" заплатив "Газпрому" 786 мільйонів і готовий судитися - Яценюк

П'ятниця, 30 травня 2014, 18:39

НАК " Нафтогаз України" перерахував ВАТ "Газпром" 786 мільйонів доларів, повністю сплативши всі рахунки за поставки природного газу за ціною 268,5 долара за тисячу кубометрів і тим самим підготувавши умови для подачі до Стокгольмського арбітражу позову в спорі про ціну поставок.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми завершили всю процедуру підготовки до подачі до арбітражного суду в Стокгольмі "Прохання про арбітраж", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у п'ятницю і продемонструвавши "Прохання про арбітраж".

"Щоб подати відповідний позов, ми закрили ті рахунки, які є безперечними в наших відносинах з "Газпромом", - додав прем'єр, уточнивши, що "Нафтогаз" перерахував 786 млн доларів.

Реклама:

За його словами, наступний раунд переговорів між Україною, РФ і ЄС, запланований на 2 червня, завершитися підписанням угоди, або поданням позову в Стокгольмський арбітраж.

"У понеділок відбудеться, сподіваюся, остаточний раунд переговорів. Ці переговори або завершаться підписанням договору, або поданням позову, як було чітко нами заявлено", - сказав прем’єр.

Яценюк наголосив, що Україна не купуватиме газ у Росії за ціною близько 500 доларів за тисячу кубометрів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: